Най-скритата родопска перла – Водопадът Фрам, до който малцина стигат

Открихме го съвсем случайно докато се лутахме из безбрежните диви Родопи. Чувствахме се късметлии да попаднем на един от последните скрити водопади до който едва ли някой друг преди това бе стигал.

Денят бе слънчев, но зимен и мразовит. По снега все още си личаха следите от глигани, сърни и тук-там по някоя не много голяма меча лапа. 

Това обаче не ни уплаши, а напротив – още повече ни настърви да обходим този девствен пейзаж и изненадата не закъсня. На няколко метра от животинската пътека, по която бяхме поели, зееше зловещ кратер на нещо голямо. Приближихме се и ахнахме от изненада. Оказа се, че бяхме попаднали на истинска родопска перла – един от най-скритите водопади в Родопите, който го няма на никоя карта. Спускаше се от поне 4 метра надолу в огромно езеро със сиво-синкав цвят в което най-вероятно имаше и риба, но сковалият го лед не ни позволи да хвърлим въдиците.

Най-скритата родопска перла - Водопадът Фрам

Най-скритата родопска перла - Водопадът Фрам

Най-скритата родопска перла - Водопадът Фрам

Спогледахме се и сякаш мислено се наговаряхме дали да не се изкъпем, пък макар и с риск да се простудим, но благоразумието ни взе превес и се отказахме. Чакаше ни още доста път, затова не искахме да губим време и сили. Кой знае, може пък лятно време отново да се върнем тук за да се подмладим в чистите води на водопада Фрам.

Александър Караджов е от онези вдъхновяващи хора, които приемат дивата планина за свои дом и не спират да пътешестват из родината. Той е любител на туризма, обича да се вре по малко известни или напълно непознати места, но предпочитано от него място за…

Какво мислиш за тази статия?

Подобни статии

1 от 17

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *